Єврокомісія пропонує заборонити продаж танкерів росії — ЗМІ
fleetmon com

Європейська комісія пропонує у межах нового пакету санкцій заборонити продаж танкерів для перевезення сирої нафти і нафтопродуктів до росії. Це рішення має запобігти обходу Москвою західних санкцій щодо російської нафти за допомогою тіньового флоту.

Про це пише Reuters з посиланням на документ Єврокомісії,.

Відповідно до пропозиції ЄК продаж танкерів третім країнам має містити зобов’язання про те, що судна не можуть бути перепродані росії або використані для перевезення російської нафти та нафтопродуктів, які не підпадають під західні цінові обмеження — у випадку з сирою нафтою в $60 за барель.

«Механізм обмеження ціни спиратиметься на процес атестації, який дозволяє операторам у ланцюжку постачання російської нафти морським транспортом продемонструвати, що вона була придбана за ціною, не вищою за граничну», — пропонується у документі.

Однак, за даними брюссельського кореспондента «Радіо Свобода» Рікарда Джозвяка, під час обговорення нових санкцій у п’ятницю Угорщина «висловила застереження щодо всього пакета».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЄС готує новий пакет санкцій проти росії. Що може до нього ввійти