Європарламент відмовився затверджувати бюджет Ради ЄС, доки Україні не дадуть нові Patriot (оновлено)

Європарламент відмовився затверджувати фінансування Ради ЄС, допоки країни-члени Євросоюзу не знайдуть для України сім систем ППО Patriot. Про це пише Європейська правда.

З такою ініціативою виступив багаторічний євродепутат, колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт з фракції Renew, а підтримали її 515 євродепутатів. Проти були 62.

«Парламент відмовляється виконувати бюджет Ради, поки Європейська рада не ухвалить рішення про підтримку України додатковими протиракетними комплексами Patriot!», – написав Верхофстадт у соцмережі Х (колишній Twitter).

Оновлено

Журналіст Радіо Свобода у Брюсселі Рікард Джозвяк назвав голосування у Європарламенті «політичним театром», яке не матиме практичних наслідків.

«Вибачте, що розбиваю надії ЗМІ, але рішення Європейського парламенту не затверджувати бюджет Ради ЄС на 2022 рік (!) для відправки Patriot — це порожні погрози та чистий політичний театр», — зазначив він.

За його словами, йшлося про просте закриття рахунків, а самі гроші вже витрачені.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські ракети у Харкові пошкодили ТЕЦ і зруйнували трансформаторну підстанцію