Європарламент висунув ультиматум ексканцлеру Герхарду Шредеру
Путін і Герхард Шредер

19 травня Європейський парламент закликав Герхарда Шредера, колишнього канцлера Німеччини, та Карін Кнайсль, колишню голову МЗС Австрії, звільнитися з ради директорів Роснєфті.

У разі відмови проти них закликають ввести санкції.

У резолюції, яку схвалили 575 депутатів, Європарламент «відзначає колишні політики, такя як Парламент «отмечает, что бывшие политики, такие как Еско Аго, Франсуа Фійон та Вольфганг Шюссель, нещодавно звільнилися зі своїх посад у російських компанія і наполегливо вимагає, щоби інші, зокрема Карін Кнайсль та Герхард Шредер, зробити те ж саме».

Аго, Фійон та Шюссель раніше очолювали уряди Фінляндії, Франції та Австрії, а також займали високі посади у російських компаніях. Однак після вторгнення рф в Україну вони усі звільнилися.

У резолюції також міститься заклик до Європейської ради розширити список осіб, проти яких запроваджені санкції, за рахунок європейських членів ради директорів великий російських компаній та політиків, які продовжують отримувати російські гроші.

Відзначимо, що резолюції Європарламенту мають лише рекомендаційних характер і не є обов'язковими для виконання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Велика Британія ввела нові санкції проти авіаційного сектору росії