Європарламент визнав Голодомор геноцидом українського народу

У четвер, 15 грудня, Європейський парламент визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Документ, ухвалили більшістю голосів: «за» проголосували 507 депутатів, «проти» — 12, утрималися — 17.

Зокрема, ухвалена резолюція висловлює солідарність з народом України та вшановує пам'ять мільйонів загиблих в результаті цілеспрямованих дій сталінського режиму з організації штучного голоду.

«Європейський парламент… визнає Голодомор, штучний голод 1932-1933 років в Україні, що був спричинений навмисними діями радянського режиму, геноцидом проти народу України; рішуче засуджує такі дії тоталітарного радянського режиму, що призвели до смерті мільйонів українців, та істотно підірвали основи українського суспільства», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Україна закликає світ визнати організований режимом Сталіна Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. На сьогодні це зробили 22 держави.

Нагадаємо, що 16 листопада Верховна Рада ухвалила звернення до парламентів держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Звернення має на меті привернути увагу міжнародної спільноти до трагедії та усвідомити історичні паралелі між Голодомором-геноцидом 1932-1933 років і нинішньою агресією рф проти України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Доказів порушень росією Конвенції ООН про геноцид в Україні є достатньо — CNN