Європарламент визнав росію державою-терористом

Європарламент підтримав резолюцію про визнання росії «державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує засоби тероризм».

Про це повідомляє Euronews.

Відповідну резолюцію підтримали 494 депутати, 58 — проголосували проти і ще 44 — утрималися.

«Цілеспрямовані напади та звірства, здійснювані російською федерацією проти цивільного населення України, руйнування цивільної інфраструктури та інші серйозні порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права становлять акти терору проти українського населення та є воєнними злочинами», — йдеться у документі.

Країна-спонсор тероризму: що означає такий статус і хто у світі його вже отримав

У резолюції також наголошується, що внаслідок російських «невибіркових атак на житлові райони та цивільну інфраструктуру» в Україні загинули тисячі людей, а на окупованих територіях агресори проводять «страти без суду і слідства, здійснюють викрадення, сексуальне насильство, катування та інші звірства».

У зв’язку з цим Європарламент закликав ЄС та його держави-члени розробити правову базу для визначення держав як спонсорів тероризму та держав, які використовують засоби тероризму. До чинного в ЄС списку терористів наразі можна включати лише окремих осіб чи організації.

Також євродепутати закликали ЄС і його держави-члени вжити заходів для всеосяжної міжнародної ізоляції рф та утриматися від проведення будь-яких офіційних заходів на її території.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Парламентська асамблея НАТО визнала рф державою-терористом і закликала створити трибунал