Європарламент закликає зняти обмеження на удари західною зброєю по росії

Депутати Європейського парламенту проголосували за резолюцію, у якій закликають продовжити військову підтримку України та зняти обмеження на використання західної зброї для ударів по території рф.

Про це відомо з трансляції пленарного засідання.

Документ підтримали 425 депутатів, проти проголосував 131, а утримались 63.

У резолюції парламентарі визнали, що без зняття обмежень на застосування зброї Україна не може повною мірою реалізувати своє право на самооборону і залишається вразливою до нападів на своє населення та інфраструктуру, пише «Радіо Свобода».

Депутати Європарламенту повторно закликають держави-члени виконати своє зобов’язання поставити Україні мільйон боєприпасів та прискорити постачання зброї, систем протиповітряної оборони та боєприпасів, включно із ракетами TAURUS.

Вони також підтверджують свою позицію щодо того, що всі країни ЄС та союзники по НАТО повинні і колективно, й індивідуально взяти на себе зобов'язання щодо щорічної військової підтримки України у розмірі не менше 0,25% свого ВВП.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Захід рано чи пізно дозволить Україні наносити удари вглиб росії — прем'єр-міністр Польщі