Європейська комісія хоче купити додаткові 1,8 млрд доз вакцин Pfizer-Biontech

Європейська комісія домагається схвалення від урядів ЄС для початку переговорів з Pfizer-BioNTech про закупівлю до 1,8 млрд доз їх вакцин проти COVID-19, які можуть бути доставлені в 2022 і 2023 роках.

Про це агентству Reuters повідомив офіційний представник ЄС на умовах анонімності.

Раніше в п'ятницю німецька щоденна газета Die Welt повідомила, що Єврокомісія найближчим часом підпише контракт на закупівлю до 1,8 млрд доз, але не повідомила, з якою компанією.

Офіційний представник ЄС, який попросив не називати його імені, сказав, що керівництво ЄС вирішило звернутися до Pfizer-BioNTech, і що уряди ЄС підтримали план, хоча остаточного «так» ще не дали.

Окремо речник Єврокомісії підтвердив, що керівництво ЄС вже визначило одного постачальника, виробника мРНК-вакцин, але відмовився коментувати, до якої компанії будуть звертатися для укладення контракту.

«Якщо трапиться нагода, Pfizer і BioNTech готові поставити в Європу сотні мільйонів доз вакцин проти COVID в 2022 і 2023 роках, вироблених на наших підприємствах в Європі», — прокоментував представник Pfizer.

За його словами, обидві компанії можуть виробити понад 3 млрд доз вакцини в 2022 році.

Pfizer/BioNTech і Moderna вже поставляють в ЄС вакцини з мРНК, а німецька біотехнологічна компанія CureVac домагається схвалення в ЄС своєї вакцини з мРНК.

Перша поставка вакцини від COVID-19 компанії Pfizer в рамках міжнародної ініціативи з розподілу вакцин COVAX очікується 14 квітня, повідомив 9 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов на телеканалі «Україна 24».

Як ми писали раніше, 6 квітня Україна уклала контракт із Pfizer на 10 млн доз вакцини.

Україна уклала контракт на поставку вакцин Pfizer. Чому важливо, що він лише «рамковий», та коли ми насправді отримаємо вакцину