Євросоюз через отруєння Навального ввів санкції проти шістьох російських чиновників і інституту, де розробляли «Новачок»

Євросоюз ввів санкції проти декількох російських чиновників через отруєння політика Олексія Навального. Вони передбачають заборону на в’їзд до ЄС і заморожування фінансових активів на території об'єднання.

Як повідомляє журнал ЄС, під санкції потрапили директор ФСБ Олександр Бортніков, начальник управління президента Росії з питань внутрішньої політики Андрій Ярин, перший заступник голови президентської адміністрації Сергій Кирієнко, заступники міністра оборони Олексій Криворучко і Павло Попов, а також повноважний представник президента в Сибірському федеральному окрузі Сергій Меняйло.

Також санкції були введені проти Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технологій (ДержНДІОХТу), в одному з підрозділів якого, як вважається, за радянських часів був створений «Новачок».

МЗС Німеччини повідомляв, що санкції проти Росії через отруєння Навального стануть «неминучими», якщо наявність «Новачка» в його аналізах, виявлене німецькими експертами, підтвердить Організація із заборони хімічної зброї. ОЗХЗ підтвердила це 6 жовтня.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляв, що Росія дзеркально відповість на санкції ЄС.

Як ми писали раніше, уряд ФРН заявив ще 2 вересня, що Навального отруїли речовиною групи «Новачок». Берлін тоді зажадав від Москви пояснень. Росіяни до цього казали про «порушення обміну речовин».

 

Європарламент не визнає Лукашенка президентом і вимагає розслідувати отруєння Навального