Євросоюз ухвалив 12-й пакет санкцій проти росії. Що до нього увійшло
Unsplash

Єврорада ухвалила 12-й пакет санкцій проти росії за розв'язану проти України війну.

Про це повідомили на сайті відомства.

Санкції включають заборону на прямий чи непрямий імпорт, купівлю або перевезення алмазів безпосередньо з росії, а також алмазів російського походження. Заборона поширюється на непромислові природні та синтетичні діаманти та ювелірні вироби з діамантами.

Також експортери ЄС не можуть реекспортувати в росію товари і технології, які рф може використати у військовій промисловості. До списку компаній, на які поширюються більш жорсткі обмеження, додали ще 29 організацій, що напряму підтримують російський військово-промисловий комплекс.

Список заборонених товарів теж розширили. У нього додали деякі хімікати, літієві батареї, термостати, двигуни та серводвигуни постійного струму для дронів, верстати, частини машин та інше.

ЄС увів додаткові обмеження на імпорт товарів, які приносять росії значні доходи, зокрема, чавуна і шпігеля, мідного дроту, алюмінієвого дроту, фольги, трубок та труб. Також буде нова заборона на імпорт зрідженого пропану, але з річним перехідним періодом.

У ЄС також запроваджують правила сповіщення про продаж танкерів будь-якій третій країні. Це потрібно, аби росіяни не могли ухилитись від заборон, використовуючи вживані судна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна пішла на поступки Австрії заради нових санкцій проти рф