Євросоюз узгодив шостий пакет санкцій проти росії. Що в ньому буде
Unsplash

Шарль Мішель, голова Європейської ради, заявив, що лідери Євросоюзу домовилися про умови шостого пакету санкцій проти рф.

Він міститиме часткове ембарго на російську нафту. За словами Мішеля, воно охопить близько 2/3 нинішнього експорту з рф.

«Це скоротить величезне джерело фінансування для її військової машини», —  вважає голова Євроради.

Мішель додав, що у шостому пакеті також буде відключення від SWIFT найбільшого російського банку «Сбербанк», заборона трьох державних мовників рф та персональні санкції проти відповідальних за воєнні злочини.

Рішення про шостий пакет прокоментувала й Урсула фон дер Ляєн, президент Єврокомісії. Вона заявила, що завдяки забороні імпорт нафти з росії в ЄС скоротиться на 90% до кінця року.

Як пише Bloomberg, новий пакет санкцій заборонить морський імпорт нафти, але тимчасово не зачіпатиме трубопроводи. Джерела видання також кажуть, що Угорщина отримала від європейських лідерів гарантії продовження постачань, якщо із нафтопроводом щось станеться.

Новий пакет санкцій ще мають ухвалити всі 27 країн блоку. Посли зберуться 1 червня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія маніпулює інформацією про морську блокаду України для зняття санкцій — розвідка Британії