Євросоюз увів нові економічні санкції проти ключових експортних галузей Білорусі
Pixabay

Європейський Союз запровадив проти Білорусі секторальні економічні санкції.

Обмеження ввели у відповідь на порушення прав людини, жорстокі репресії в країні, а також примусову посадку рейсу Ryanair у Мінську 23 травня 2021 року та подальше затримання журналіста Романа Протасевича і Софії Сапеги, повідомили на сайті Ради Євросоюзу.

ЄС заборонив продаж у Білорусь технологій і обладнання, які можуть використовуватися для перехоплення повідомлень в інтернеті та інших типах телекомунікації, а також продаж товарів і технологій подвійного призначення, які можуть використовуватися з військовою метою.

Торгівля нафтопродуктами, калійними добривами та товарами, які використовуються у виробництві тютюнових виробів, також буде обмежена.

Крім того, ЄС закрив Білорусі доступ на ринки капіталу Євросоюзу, заборонив страхувати і перестраховувати білоруські державні фірми й установи, а Європейський інвестиційний банк має припинити всі виплати Білорусі.

Як зазначають в ЄС, наразі 166 фізичних та 15 юридичних осіб знаходяться під санкціями, які включають заморозку активів та заборону на поїздки для фізичних осіб.

США ввели нові санкції проти Білорусі. Під удар потрапили КДБ та внутрішні війська