Євросоюз запровадив «заборонні» мита на зерно з росії та Білорусі

Рада Євросоюзу запровадила «заборонні» мита на зернові продукти, які імпортуються з росії та Білорусі.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Відповідно до ухваленого рішення мита на зернові та олійні культури і продукти їх переробки підвищать до рівня, який на практиці зупинить імпорт цієї продукції.

«Регламент підвищує імпортні тарифи на зернові, олійні культури та продукти їх переробки, а також гранули з бурякового жому та сушений горох з російської федерації, а також з Республіки Білорусь, на які наразі імпортери не сплачують жодних тарифів або сплачують їх за низькими ставками», — розповів міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петегем.

Таким чином у Євросоюзі планують запобігти дестабілізації європейського зернового ринку, зупинити російський експорт вкраденого українського зерна, а також не дозволити рф використовувати доходи від експорту до ЄС для фінансування війни проти України.

Нові мита стосуються товарів, що походять або експортуються прямо чи опосередковано з РФ або Білорусі до ЄС. Вони не вплинуть на транзит через ЄС з обох країн до інших третіх країн.

Рішення офіційно набуде чинності з 1 липня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Данія дозволила бити своїми F-16 по території рф