Євросоюз зняв санкції з матері Пригожина та сина олігарха Мазепіна (фото)

Європейський Союз зняв санкції з матері покійного засновника «ПВК Вагнер» Віолетти Пригожиної та сина білорусько-російського олігарха Микити Мазепіна.

Про це повідомили в офіційному журналі ЄС.

Віолетта Пригожина потрапила під санкції Євросоюзу наприкінці лютого 2022 року за те, що володіла компанією «Конкорд Менеджмент і Консалтинг», яке належить групі компаній «Конкорд», заснованій її сином Євгенієм Пригожиним, а також іншими компаніями, повʼязаними з ним.

Микита Мазепін, колишній гонщик «Формули-1», був під санкціями через війну росії проти України, а точніше за його звʼязки з батьком Дмитром Мазепіним. У Раді ЄС мали підстави вважати, що Дмитро Мазепін був основним спонсором свого сина в команді Нааs «Формули-1». Мазепін-старший підтримує війну рф проти України за рахунок того, що працює в секторах економіки, які дають Кремлю гроші на армію.

На початку 2024 року Микита виграв справу в суді ЄС, який ухвалив зняти з нього санкції.

Кілька днів тому суд ЄС відмовив російським олігархам Геннадію Тимченку та його дружині Олені, Михаїлу Фрідману, Петру Авену та Герману Хану в скасуванні європейських санкцій проти них.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія програла справу ЄС щодо розблокування санкційних €70 млрд