Facebook дозволив закликати до насильства проти росіян або смерті Путіна – ЗМІ
Getty Images

Meta Platforms, що керує Facebook та Instagram,  тимчасово змінила свою політику про розпалювання ненависті. Про це пише Reuters, посилаючись на серію внутрішніх листів модераторам контенту.

Компанія тимчасово дозволила публікувати заклики до смерті Володимира Путіна чи Олександра Лукашенка у таких країнах, як Росія, Україна та Польща. Такі записи можливі, якщо в них немає опису розташування або методу вбивства.

Компанія дозволила пости із закликами до насильства проти росіян, якщо у повідомленні явно йдеться про вторгнення в Україну. Заклики до насильства проти російських солдатів також дозволені, але це не стосується військовополонених.

Заклики до насильства проти російських солдатів, згідно з одним із листів, дозволили користувачам з Вірменії, Азербайджану, Естонії, Грузії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини та України.  

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.