Facebook може заборонити ділитися новинами. Але спокійно, це лише в Австралії!

Facebook пригрозив заборонити користувачам соцмережі в Австралії ділитися новинним контентом. Уявіть собі, ви не можете опублікувати у себе в стрічці вподобану статтю, наприклад, з Сhas. News. Аргумент Facebook по відношенню до мешканців південного субконтиненту такий: влада Австралії готується прийняти закон, який зобов'яже таких техногігантів, як Facebook і Google, платити видавцям за їх статті.
Google минулого місяця також попередив своїх користувачів, що після прийняття закону його пошукові служби можуть стати «значно гіршими», пише ВВС. Остання заява Facebook ще більше загострило відносини між глобальними компаніями і регулюючими органами Австралії. Facebook відзначає, що прийняття закону не дозволить ділитися новинами в соціальних мережах Facebook і дочірній Instagram.
Австралійська комісія з конкуренції і захисту прав споживачів (ACCC) розробила нові норми для «вирівнювання ігрового поля» між технологічними гігантами і видавцями. Останні, на думку чиновників, втрачають доходи від реклами. У комісії заяву Facebook назвали несвоєчасною і невірною.
«Кодекс націлений лише на забезпечення справедливості і прозорості у взаєминах Facebook і Google з австралійськими медіа-компаніями», — запевняє голова ACCC Рід Сімс. Очевидно, що законопроект таки буде прийнятий, і тоді в далекій Австралії може бути створено цікавий прецендент, який може повторитися в інших країнах по всьому світу.