Facebook звинуватила українця у крадіжці даних 178 млн користувачів
Pixabay

Компанія Facebook подала до суду позов проти українця за звинуваченням у крадіжці та продажу особистих даних 178 млн користувачів соціальної мережі.

Про це повідомляє Business Insider.

У компанії стверджують, що чоловік порушив «правила користування платформою», які забороняють користувачам робити що-небудь незаконне з даними, отримувати дані за допомогою автоматизованих засобів і відправляти «дані платформи» будь-куди без згоди.

Відзначається, що з січня 2018 року по вересень 2019 року Солонченко отримав доступ до ідентифікаційних даних акаунтів і телефонних номерів 178 млн користувачів Facebook.

Доступ до цих даних українець отримав завдяки спеціальній програмі, яка автоматично відправляла користувачам запити через додаток Messenger.

Хакери злили в мережу дані 1,5 млрд користувачів Facebook, але це не повʼязано з масштабним збоєм

За даними Facebook, у травні 2021 року Солонченко продав вкрадені дані на одному з онлайн майданчиків Raid Forums.

Представники компанії долучили до позову скріншот акаунту з вказаного сайту, який, ймовірно, належить Солонченку.

«У мене також є деякі інші бази даних, списки споживачів, бази даних B2B по всьому світу, бази телефонів, непублічні дані FB. Будь ласка, напишіть мені свій контакт, якщо зацікавлені», — написав Солонченко.

Також у Facebook стверджують, що у жовтні 2020 року хакер запропонував на порталі Raid Forums продати дані 10 млн користувачів або клієнтів українського державного «Приватбанку, а також дані 18 млн користувачів або клієнтів компанії «Нова пошта».

Компанія просить федеральний суд заборонити українцю використання своїх продуктів і продаж отриманих від нього даних, а також зобов'язати його компенсувати Facebook завданий збиток.

Раніше Chas News повідомляв, що Міністерство юстиції США оштрафувало Facebook на $14 млн за дискримінацію.

Метавсесвіт на горизонті. Навіщо Facebook та Microsoft інвестують шалені гроші у проєкти доповненої реальності?