ФБР розмістило в соцмережах рекламу, націлену на російських дипломатів (фото)
Getty Images

ФБР використовує незвичну стратегію вербування російськомовних дипломатів. Американські спецслужби розміщують рекламу в соцмережах, яка відображається у людей, що знаходяться в приміщенні посольства росії у Вашингтоні або дуже близько біля нього.

Це можливо завдяки надточним функціям таргету по геолокації, доступним у соцмережах компанії Meta (Facebook). Реклама з’являється також і в Twitter та Google. 

Такими рекламними оголошеннями американські спецслужби намагаються привернути увагу та завербувати незадоволених людей серед російських дипломатів або емігрантів. За задумом ФБР, ця реклама допоможе людям, які не підтримують вторгнення в Україну, почати співпрацювати з американськими спецслужбами.

На рекламі зображено фотографію путіна, який ніби-то звертається до керівника російської служби зовнішньої розвідки Сергія Наришкіна — на зображенні розміщено текст: «говоріть прямо, Сергій Євгенович». Нижче знаходиться іще один текст: «говори прямо… Ми готові слухати».

А сам текст оголошення є наступним: «Інформація, яку громадськісь надає ФБР, є найефективнішим засобом боротьби з загрозами. Якщо у вас є інформація, яка може допомогти ФБР, зв’яжіться з нами».

реклама ФБР для дипломатів рф

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білорусь висилає з країни 12 українських дипломатів. МЗС України готує відповідь