ФБР вдалося обеззброїти російських хакерів

Федеральне бюро розслідувань повідомило про успішну спецоперацію, завдяки якій спецслужби США змогли перехопити контроль над маршрутизаторами та брандмауерами, що використовують російські хакери.

Ця нестандартна операція стала превентивним кроком, який допоміг знешкодити російський «ботнет» — мережу зламаних комп’ютерів, які могли використовуватися для атак на сайти та ІТ-системи. 

Цільовий ботнет контролювався за допомогою шкідливого програмного забезпечення під назвою Cyclops Blink. Раніше повідомлялось, що це небезпечне ПЗ управлялось учасниками угрупування Sandworm, до складу якого входили співробітники російської військової розвідки.

Cyclops Blink був розроблений для викрадення пристроїв, виготовлених компаніями WatchGuard Technologies та ASUSTeK Computer. Завдяки цьому інструменту хакери могли отримати доступ до цих комп’ютерів, віддалено видаляти дані або заставляти ці комп’ютери працювати так, як потрібно зловмисникам.

За словами директора ФБР, спецслужба з дозволу суду таємно підключилась до тисяч маршрутизаторів і брандмауерів, видалила шкідливе програмне  забезпечення та переналаштувала всі пристрої. 

Chas News раніше повідомляв, що російська хакерська група Coldriver атакувала декілька об’єктів НАТО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Anonymous зламали відеоспостереження Кремля, а невідомі розмістили на сайті «Газпрома» антивоєнну заяву