Федоров показав, як ударні дрони Vampire нищать ворога під Бахмутом (відео)

Українські дрони Vampire уразили російський склад та бойову броньовану машину на Бахмутському напрямку. Бойове завдання виконав підрозділ CODE 9.2, а показав його роботу віцепрем’єр Михайло Федоров.

Він наголосив, що росіяни намагалися посадити дрон за допомогою РЕБу, але він успішно виконав місію і повернувся додому.

https://t.me/chasnews/21161

Нагадаємо, 18 серпня у рамках проєкту «Армія дронів» на фронт передали понад 270 ударних українських безпілотників Vampire.

Що відомо про дрони Vampire

Розробила ударні безпілотники Vampire («Вампір») українська компанія SkyFall. 

Vampire є досить великим гексакоптером, що підіймає корисне навантаження вагою до 15 кг на висоту до 400 км. Завдяки цьому він може скидати на супротивника різні типи боєприпасів: термобаричні, кумулятивні та осколково-фугасні, щоб ефективно уражати різні типи цілей, зокрема танки й іншу бронетехніку ЗС рф.

Також він оснащений тепловізором, що дозволяє йому працювати вночі. Розробники кажуть, що сам дрон у темний час доби помітити та збити досить складно, адже росіянам потрібні тепловізійні приціли або прилади нічного бачення, щоб потрапити у нього зі стрілецької зброї. 

Однією з переваг Vampire є простота управління. Розробники запевняють, що їхні інструктори можуть навчити операторів з нуля всього за 3 години.

Характеристики дрона Vampire

  • дальність польоту: 10 км;
  • дальність зв'язку: 6 км;
  • висота польоту: 400 м;
  • швидкість: до 40 км/год із повним навантаженням, 80 км/год без навантаження;
  • час польоту: 37 хв без навантаження та 23 хвилини з 10 кг ваги.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Бахмутському напрямку ЗСУ ліквідували російські «Тюльпан» та «Піон» (відео)