Фестиваль Burning Man на карантині планує постійний майданчик в Неваді
designboom

Фестиваль Burning Man розробляють дизайн для постійного майданчика, де любителі творчого самовираження зможуть цілий рік реалізовувати свій потенціал. Про це повідомила газета Architect's.

Легендарний фест співпрацює тепер із некомерційною організацією Land Art Generator Project.

2020 рік став для «тусовки» фестивалю важким, як і для всіх — фест перенесли на нинішній рік, але це не точно.

За даними газети, організатори фестивалю купили ділянку в окрузі Вашо в штаті Невада загальною площею 1 537 га. Їм надіслали майже 200 заявок на оформлення нового простору. Багато хто з них концентруються на використанні екологічних матеріалів, створенні навчальних зон.

Місце отримало назву Fly Ranch.

Журі відібрало 10 кращих проектів. Вони отримають $150 тис. на створення регенеративного простору з системами збору води, електропостачання від сонячних батарей, утилізації відходів та вирощування рослин. Переможцем конкурсу став концепт двох студентів Массачусетського технологічного інституту, які запропонували будувати дерев’яні конструкції, стилізовані під часник, пір’я зеленої цибулі і горіхи макадамія.

Фестиваль Burning Man, що влаштовується щорічно з 1986 року, проходить в пустелі Блек-Рок в Неваді протягом декількох днів в кінці серпня і початку вересня. Він присвячений головним чином сучасного мистецтва і творчого самовираження. Під кінець фестивалю організатори заходу за традицією спалюють гігантську дерев’яну людську фігуру.

Організатори світового танцювального фестивалю в Аргентині відмовляються скасувати його