Фільм «20 днів у Маріуполі» здобув нагороду в Нідерландах

Стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова здобула нагороду в категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм» на премії Septimius Awards у Нідерландах.

Про це пише Укрінформ.

Знімальну команду стрічки «20 днів у Маріуполі» представляла українська журналістка та продюсерка фільму Василіса Степаненко. Вона, спільно з Мстиславом Черновим та Євгеном Малолєткою, працювала над фільмом, коли Маріуполь був уже в оточенні. Степаненко вийшла на сцену з Анастасією, яка лежала в перинатальному центрі Маріуполя під час бомбардувань.

«Це величезна честь — бути на сцені сьогодні, і це величезна честь — бути на сцені з цією родиною. Вона (Анастасія — Авт.) була тоді вагітна своїм сином, коли росіяни бомбили пологовий будинок. Сьогодні йому майже три роки, як і війні. Повномасштабне вторгнення продовжується. Зараз Нідерланди стали для них тимчасовим домом… Я приїхала сюди з України, і вже завтра я повернуся, щоб продовжити робити репортажі, розповідати ці важливі історії. Завдяки вам та фільмам ми можемо розповісти ці важливі історії, і ці люди отримають свій голос. І люди об'єднаються та продовжать робити свою роботу. Я думаю, що це може зробити цей світ кращим», — сказала Степаненко зі сцени у своїй нагородній промові.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ален Делон хотів бути похованим разом із своїм собакою, але родина відмовилася присипляти тварину