Фірташ продав росіянам титановий бізнес в окупованому Криму
УНІАН

Приватне акціонерне товариство Ukrainian Chemical Products, (раніше — «Кримський титан» — Прим. ред.) — великий виробник діоксиду титану з холдингу Group DF продало всі свої активи на тимчасово окупованій території в Криму російській компанії «Російський титан».

Про це повідомляє Group DF у Facebook.

Холдинг Group DF належить Дмитру Фірташу, підсанкційному українському олігарху. 

«Внаслідок політичних обставин, цей актив втратив свою економічну привабливість. Не маючи контролю над цим активом з 2016 року, група шукала можливість його продажу», – сказано у повідомленні Group DF.

Угода передбачає, що все рухоме та нерухоме майно колишнього заводу «Кримський титан» повністю переходить у власність покупця.

Взаємне зобов'язання вже закрили, відповідні зміни органи державної реєстрації України вже внесли до реєстрів, уточнюється у повідомленні.

У Group DF нагадали, що у 2014 році ПрАТ «Кримський титан» було перереєстровано з Армянська (Автономна республіка Крим) до Києва, потім Group DF перейменувала його на Ukrainian Chemical Products.

Власником Ukrainian Chemical Products є Ostchem Germany GmbH (Гамбург, Німеччина).

Раніше Chas News повідомляв, що Рада нацбезпеки й оборони України (РНБО) запровадила санкції проти олігархів Дмитра Фірташа та Павла Фукса.

Коломойський організував криптоферму на заводі у Запоріжжі та закупив для нього дешеву електроенергію — розслідування (відео)
У Фірташа оскаржать у Верховному Суді повернення державі Запорізького титано-магнієвого комбінату