Фонд гарантування вкладів ліквідував банк сина Януковича

Фонд гарантування вкладів ліквідував ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» як юридичну особу, повідомила пресслужба ФГВФО.

«До Єдиного державного реєстру юросіб, ФОП та громадських формувань внесено запис про проведення державної реєстрації припинення ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» як юридичної особи, а, отже, ліквідація банку вважається завершеною, а сам банк ліквідованим», — пише Фонд на сайті.

Також пресслужба відомства додала, що вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними, і повноваження Фонду гарантування вкладів фізичних осіб як ліквідатора ПАТ «ВБР» припинено.

Передісторія

ФГВФО завершив виплати вкладникам ПАТ «ВБР» у зв'язку із завершенням його ліквідації. Рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію «ВБР» Національний банк ухвалив 21 грудня 2014 року. З 27 листопада 2014 року в банку працювала тимчасова адміністрація через визнанням його неплатоспроможним після застосування санкцій ЄС до акціонера банку Олександра Януковича.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данiлов заявив, що у Януковича і Азарова все ще є активи в Україні. Він пообіцяв пізніше розповісти, що вдалося знайти.

РНБО ввела санкції проти експрезидента Віктора Януковича, колишнього прем’єра Миколи Азарова та інших колишніх високопосадовців.

Українські прокурори отримали право розпочати екстрадицію Віктора Януковича