Фонд «Повернись живим» та турецька компанія Baykar підписали меморандум про співпрацю
Повернись живим

У середу, 3 серпня, український благодійний фонд «Повернись живим» підписав меморандум про партнерство з турецькою компанією Baykar, яка виготовляє відомі українцям безпілотники «Байрактар».

Про це у Twitter повідомив Тарас Чмут, директор фонду «Повернись живим».

За його словами, фонд виходить на новий системний рівень роботи з міжнародними партнерами.

«Ми готові працювати 24/7, ми готові вкладати всі свої зусилля та ресурси, і ми вдячні кожній людині, що робить пожертву до нашого Фонду. Саме завдяки таким свідомим людям ми здатні захистити Україну та наше майбутнє», — написав Чмут.

Зі свого боку, директор компанії Baykar, що виробляє ударні БПЛА Bayraktar TB2 і Bayraktar Akinci, Халук Байрактар ​​заявив: «Нам є, що один одному дати в цій співпраці ми впевнені в тому, що спільними зусиллями ми вийдемо на нові горизонти насамперед демонстрації людяності та заради перемоги України».

Усі деталі майбутньої взаємодії сторони поки що не розкривають. Однак партнери дійшли згоди про впровадження кращих практик та міжнародних стандартів для розвитку співробітництва.

Наприкінці червня компанія Baykar оголосила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти у межах проєкту «Народний Bayraktar» Сергія Притули.

До цього турецька компанія також передала безкоштовно безпілотник, кошти на який зібрали у Литві, а наприкінці липня оголосили про рішення передати безкоштовно безпілотник, на який збирали кошти у Польщі.

Нагадаємо, 26 липня Фонд «Повернись живим» купив для ЗСУ безпілотник Bayraktar TB2. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Туреччині презентували нову модель Bayraktar з українським двигуном (фото)