Фото з Кадировим. Очільник Чечні запевнив, що знав би, хто Уруський, — не підпустив
iStock

Очільник Чечні Рамзан Кадиров заявив, що не знав, хто такий Олег Уруський — міністр України з питань стратегічних галузей промословості. Саме тому він спокійно й ходив поруч з ним на військово-технічній виставці IDEX-202, яка проходила в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Про це Кадиров розповів у Telegram.

«До вчорашнього дня я поняття не мав, хто такий Уруський. Знав би — не підпустив. Підійти і, тим більше, потиснути руку таким людям вважаю для себе неприйнятним. Особи, які причетні до численних бід і страждань власного народу на Донбасі і в інших регіонах, для мене нерукопожатні!», — написав він.

 
Вимагаю пояснень від Дениса Шмигаля!

Вимагаю термінових пояснень від Денис Шмигаль! 🙂 Дайте хтось номер телефону Уруського пану Шмигалю. Бо пан Прем’єр пише одразу пости з фото про членів свого Уряду, не розбираючись. На відео видно, що Уруський заходить разом з іншими сотнями гостями на захід згідно визначеного організаторами місці. Він навіть не вітався з тим чоловіком по праву руку від нього:))

Posted by Олександр Качура on Monday, February 22, 2021

За його словами, — «весь цей галас висмоктаний з пальця і ​​не вартий виїденого яйця», і тільки українські чиновники, які не здатні тверезо мислити, могли влаштувати — «грандіозний скандал» через відповідну світлину.  

«Що стосується Уруського, для нього має бути честю опинитися поряд з нами. Тож нехай роздрукує знімок і повісить на найпочесніше місце вдома і на роботі», — додав чеченський лідер.

Напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль через Facebook звернувся до Уруського. Він зажадав пояснень, чому віцепрем'єр на світлині зображений поруч із очільником ЧР на церемонії відкриття виставки IDEX-2021 в Абу-Дабі.

Уруський пояснив, що розміщення очільників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає Протокол держави-організатора. Віцепрем’єр запевнив, що в ОАЕ не мав особистих контактів з Кадировим. Однак «шарахатися» від представників країни-агресора він не планує, додав міністр.  

Користувачі соцмережі по-різному відреагували на вимогу Шмигаля.  

Шмигаль «наїхав» на Уруського, чому це він фотографується з Кадировим