Фотоісторія. В цей день у 2012 році акробат Нік Валленда пройшов по канату над Ніагарським водоспадом

15 червня 2012 року Нік Валленда, американський акробат, гімнаст і каскадер, першим в історії пройшов по канату, натягнутому між двома сторонами Ніагарського водоспаду.

Getty Images

Валленда є представником сьомого покоління сім’ї, яка займається цирковими виступами. Вперше він пройшов по канату в чотири роки, а професійно виступив у 13 і зробив це справою свого життя.

За словами Валленди, він майже ніколи не одягає страхувальні ремені, адже це дає оманливе почуття безпеки. Нік, якому зараз 42 роки, поки що має за своє життя лише одну травму зламав палець на футболі.

Валленда володіє 11 світовими рекордами з різних акробатичних трюків.

Нік Валленда на оглядовому колесі у 2011 році

У 2008 році, виступаючи з групою Ringling Bros, Валленда установив світовий рекорд для книги Гіннесса з найдовшого і найвищого велопробігу по канату у Нью-Джерсі.

Виступ із сім'єю у штаті Міссурі у 2012 році / Getty Images

Ніагарський водоспад Валенда перетнув у 2012 році в прямому ефірі. Два роки чоловік намагався отримати дозволи від американського та канадського урядів, йому довго відмовляли. Тоді Валленді вперше в житті довелося одягнути ремені безпеки. Крім того довелось погоджувати перетин кордону між двома країнами таким незвичним чином.

Валленда перетинає Ніагарський водоспад / Getty Images

У 2013 році акробат пройшов по канату через Гранд-Каньйон. Трансляція на каналу Discovery побила рекорди рейтингів у мережі.

Над Гранд-Каньйоном у 2013 році / Getty Images

У 2014 році акробат встановив два нові рекорди. Один — прохід по круто нахиленому канату між двома хмарочосами. Другий — подолання дистанції на найбільшій висоті із зав’язаними очима.

У 2020 році Валленда пройшов 548 м по сталевому тросу над вулканом Масая у Нікарагуа, це стало його найдовшою дистанцією на канаті. Для успішного переходу акробату довелося одягнути захисні маску та окуляри.

Валленда над вулканом Масая