Фотоісторія. Яким було подружнє життя Білла та Мелінди Гейтс
Getty Images

Білл і Мелінда Гейтс оголосили про розлучення після 27 років шлюбу. Дружина американського бізнесмена й засновника корпорації Microsoft подала заяву на розлучення.

У заяві, поданій до суду, вона назвала їхній шлюб «назавжди зруйнованим» і відмовилася претендувати на аліменти. Шлюбного контракту подружжя не укладало. Про поділ майна містер і місіс Гейтс вже домовилися, передає видання People.

Позовна заява про розірвання шлюбу

Chas News зібрав архівні фото подружжя та розповів, яким було життя однієї з найвідоміших пар США та світу.

Як все починалося

«Після довгих роздумів і великої роботи над нашими стосунками ми ухвалили рішення розірвати наш шлюб», — розповіла пара у Twitter.

Facebook / Melinda Gates

Вперше Білл і Мелінда познайомились у 1980-х, коли Мелінда почала працювати у Microsoft. Білл же тоді вже був генеральним директором компанії.  

Instagram / Melinda Gates

Мелінда прийшла до Microsoft на посаду менеджерки з розвитку продукту в 1987 році, і вони разом відвідали ділову вечерю того року в Нью-Йорку.

Донька Білла Гейтса пожалілась, що не отримала чипа від батька під час час вакцинації

Instagram / Melinda Gates

Трохи згодом вони почали зустрічатись. У документальному фільмі Netflix Білл зазначив, що «ми дуже дбали одне про одного, і було лише дві можливості: або ми розійдемося, або одружимося».

Instagram / Melinda Gates

Вони одружилися в 1994 році на гавайському острові Ланай. У ЗМІ тоді писали, що пара орендувала усі місцеві вертольоти, щоб зупинити польоти небажаних гостей.

Об’єднала благодійність

У 2000 році в Сіетлі пара заснувала Фонд Білла і Мелінди Гейтс. Він зосереджений насамперед на охороні здоров'я, освіті та змінах клімату.

Instagram / Melinda Gates

Його гранти включали близько $1,75 млрд на дослідження та ініціативи щодо вакцинації під час COVID-пандемії.

Getty Images

У 2019 році Фонд мав чисті активи на суму понад $43 млрд. У 1994-2018 роках Білл і Мелінда Гейтс вклали в Фонд понад $36 млрд.

У своїх мемуарах «Момент підйому» Мелінда написала, що спільна робота у Фонді покращила їхні стосунки.

«Він мав навчитися бути рівним, а я — навчитися піднятися до цього рівня», — наголосила вона.

У пари мільярдерів троє дітей. Наразі вони спільно керують Фондом Білла і Мелінди Гейтс.

People

«Ми продовжуємо поділяти віру в цю місію і продовжуватимемо нашу спільну роботу у Фонді, але ми більше не віримо, що зможемо зростати разом як пара на наступному етапі нашого життя», — підсумувала пара у Twitter.

Facebook / Melinda Gates

Найдорожче розлучення в історії. І це історія не про Джеффа та Маккензі Безос