Фракція «Голос» у ВРУ хоче заслухати Хомчака в закритому режимі
Getty Images

Народні депутати фракції «Голос» ініціювали збір підписів для запрошення у Верховну Раду для виступу головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Про це повідомляє Obozrevatel із посиланням на голову фракції Ярослава Железняка. На яку дату планують запросити його в Раду, невідомо.

«Годину тому отримав листи. Збиратимемо підписи. Хочемо заслухати про ситуацію на сході України», — сказав Железняк.

У «Слузі народу» додали, що можливий виступ Хомчака у закритому режимі у ВР обговорювався вже давно на зустрічі голів фракцій. Фракція очікує, що збір підписів активізується в сесійній залі.

Разумков підтвердив, що є ініціатива закритого заслуховування ВРУ керівництва Генштабу

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков підтвердив, що і ідея провести закрите засідання парламенту, аби заслухати керівництво Генштабу ЗСУ. Для його проведення наредпи мають зібрати 150 голосів.

«Одна з фракцій отримала підписні листи щодо проведення (закритого засідання Ради, — Прим. ред.). Коли буде 150 підписів, тоді будемо про це говорити. Поки що там немає 150 підписів, але ініціативу щодо заслуховування у закритому режимі керівництва Генштабу підтримували багато фракцій та груп», — заявив глава парламенту.

Верховна Рада працюватиме тиждень у пленарному режимі. У вівторок, 13 квітня, має бути позачергове засідання. Окрім того, нардепи збирають підписи для проведення позачергового засідання ВР у четвер, 15 квітня.

Прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель повідомила, що Україна не планує наступ на непідконтрольні території Донбасу.

Зеленський запросив переговори з Путіним. У Кремлі кажуть, що запитів не бачили