Франція передасть Україні десятки бронемашин і легких танків

Франція надасть Україні десятки броньованих машин та легких танків, зокрема AMX-10RC. Також країна зосереджує свої зусилля на підтримці української протиповітряної оборони.  

Про це йдеться у спільній декларація України та Франції за підсумками зустрічі Володимира Зеленського і Еммануеля Макрона, яку опублікували на сайті Офісу президента. 

Найближчими тижнями Франція проведе підготовку й оснастить кілька батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC.

Також Франція візьме активну участь у заходах ЄС та НАТО щодо військової допомоги Україні та підготовки українських військових.

Зазначається, що Франція також надала Україні цивільну допомогу, включно з фінансовою, гуманітарною та екстреною підтримкою.

«Зокрема, Франція передала в Україну дві пересувні лабораторії ДНК для посилення спроможності України розслідувати воєнні злочини. Ця допомога й надалі зростатиме», — зазначається в документі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Працюємо над створенням коаліції винищувачів». Зеленський назвав цілі своїх закордонних поїздок до партнерів