Франція підготує 2000 українських військових та передасть ЗРК Crotale — міністр оборони

Франція підготує до 2000 українських військовослужбовців у рамках нової спільної навчальної місії Європейського Союзу. Про це розповів міністр збройних сил Себастьєн Лекорню в інтерв'ю Le Parisien.

За його словами, тренування триватиме кілька тижні і проходитиме на трьох рівнях.

«Спочатку загальна підготовка бійця. Потім про конкретні потреби повідомляють українці, наприклад, про логістику. І третій рівень навчання на озброєнні, що надається», — сказав він.

Лекорню також розповів, що протягом двох місяців Україні передадуть зенітні системи Crotale, «особливо корисні у боротьбі з безпілотниками та повітряними бомбардуваннями». Крім того, Франція розглядає прохання України про надання систем залпового вогню

Що відомо про ЗРК Crotale

Crotale – французький всепогодний зенітний ракетний комплекс малої дальності розроблений французькою фірмою Thomson-CSF/Matra. Призначений для боротьби з повітряними цілями в діапазоні середніх, малих та гранично малих висот. 

ЗРК Crotale NG

ЗРК прийнятий на озброєння в 1971 році. З того часу неодноразово модернізувався і зараз знаходиться на озброєнні Франції, Фінляндії, Греції та Нідерландах.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 17 жовтня ЄС планує схвалити місію з тренування 15 тисяч українських військових.  З них 12 тисяч пройдуть загальну підготовку, а близько 2800 – спеціальне навчання. Навчання має розпочатися у листопаді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Дідько з ним». Ілон Маск заявив, що і надалі фінансуватиме роботу Starlink в Україні