Франція посилить карантинні обмеження через стрімке поширення COVID-19. Які правила почнуть діяти
Unsplash

У Франції оголосили про жорсткіші COVID-обмеження через побоювання щодо нового штаму «Омікрон» та збільшення випадків інфікувань.

Про це заявив прем'єр-міністр Жан Кастекс, повідомляє BBC.

З 3 січня віддалена робота стане обов'язковою для всіх, хто має можливість працювати з дому. Вони повинні працювати дистанційно принаймні три рази на тиждень.

Нові правила також обмежать проведення публічних зборів до 2 тис. осіб — у приміщенні, до 5 тис. — на відкритому повітрі.

Нічні клуби зачиняють, а в кафе та барах обслуговувати будуть лише людей за столиками. Заборонять їсти і пити у транспорті та кінотеатрах.

Носіння масок стане обов'язковим у центрах міст та транспорті.

Також, якщо парламент схвалить проєкт урядової постанови, то з 15 січня без вакцини не пускатимуть до громадських місць навіть за наявності ПЛР-тесту.

Такі заходи вжили через те, що у суботу у Франції зареєстрували понад 100 тис. нових випадків зараження на коронавірус. Для країни з початку пандемії це рекордний показник.

Раніше Chas News повідомляв, що у Німеччині посилили карантин через коронавірус. 27 грудня нові правила почали діяти у кількох федеративних землях.

В Ізраїлі почали у тестовому режимі вводити четверту дозу вакцини від COVID-19