Французький журналіст їхав 25 днів на велосипеді зі Львова до Брюсселя, щоб зібрати кошти для військових

Французький журналіст Себастьян Гобер подолав шлях зі Львова до Брюсселя на велосипеді, щоб зібрати кошти для добровольця та його підрозділу, які захищають Україну. В результаті його ініціативи вдалося зібрати понад 315 тис. грн.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За 25 днів подорожі Гобер проїхав понад 2136 км, хоча планував 1700 км. Він зробив дві зупинки — в польському Щецині та німецькому Берліні.

Загалом журналіст побував у п’яти країнах: Україні, Польщі, Німеччині, Нідерландах та Бельгії. Він поділився, що під час поїздки лише двічі потрапив під дощ і кілька разів мав похмурі вечори.

Зібрані кошти будуть передані волонтерам, які придбають пікап для французького добровольця Джонатана та його підрозділу, що бореться за Україну.

«Донатили українці, французи, бельгійці та люди інших національностей. Усім величезна подяка за кожну гривню та євро!» — зазначила Тетяна Огаркова, одна з авторок Kult: Podcast, яка підтримала ініціативу.

За словами Себастьяна, 170 людей долучилися до збору коштів.

Окрім того, він поділився, що за час своєї подорожі у нього жодного разу не спускалися колеса велосипеда, він чотири рази випив пива, випалив 20 цигарок, зʼїв «незліченну кількість смаколиків» та «мільйон хот-догів».

Допомога військовим

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна вперше закупить боєприпаси за кошти UNITED24 — Міноборони