ФСБ скликає фейковий «з’їзд» кримських татар для імітації підтримки путіна

Окупанти в Криму вирішили організувати 30 квітня «з'їзд представників» кримських татар, який має висловити підтримку путіну та російському вторгненню в Україну.

Про це повідомив Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу.

За його даними, через брак колаборантів серед кримських татар на цей фейковий «з'їзд» окупанти зобов'язали прийти студентів Кримського інженерно-педагогічного університету та працівників бюджетних організацій, зокрема учителів шкіл.

«Єдиною метою, заради якої фсб рф організує зазначений «з’їзд », є імітація підтримки кримськими татарами «політики путіна та спеціальної військової операції» проти України. Власне, «з'їздом», що проводитиметься сьогодні, спецслужби РФ в черговий раз, але абсолютно безуспішно, спробують обдурити світ у тому, що, мовляв, кримські татари демонструють лояльність до політики країни-окупанта та його президента путіна», — розповів Чубаров.

Тим часом російські держані ЗМІ вже поширили заяву колаборанта Ейваза Умерова, так званого голову «регіональної національно-культурної автономії».

Він стверджує, що кримські татари «підтримують курс президента та готові захищати суверенітет росії разом з усім багатонаціональним народом» та нібито готові у якості «добровольців» відпрвавитися на війну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти можуть спробувати приєднати Херсон до Криму, — мер міста