Фсб заявила про затримання агентів ГУР, які нібито планували теракти в Криму

Російська фсб заявила, що нібито затримала у Криму агентів української розвідки, які планували теракти на півострові.

Про це повідомляє пропагандистське видання «РИА Новости».

Там зазначають, що затримали громадян рф та України — Віктора Підвального, Олександра Литвиненка, Сергія Кривошеїна, Костянтина Євмененка, Ігоря Зоріна та Сергія Войнаровського.

Заявляють, що цілями «агентів» був так званий глава Криму Сергій Аксьонов, «спікер» кримського парламенту Володимир Константинов, «мер Ялти» Яніна Павленко, транспортна інфраструктура анексованого півострова. Безпосереднім організатором теракту називають заступника керівника ОП Романа Машовця.

Також фсб повідомила про затримання «громадянина України і Болгарії Петранова», який причетний до доставки «засобів ураження» в росію.

Зазначають, що у затриманих нібито виявили п’ять готових до застосування бомб, електродетонатори, механізми радіокерування, трекери для стеження.

Крім того, повідомляють про викриття каналу контрабандного постачання вибухових речовин із Болгарії, який проходив через Туреччину та Грузію, які нібито організували українські спецслужби. Вибухівку перевозили під виглядом електроплити.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.