Двічі два — чотири. Збірна України на виїзді розгромно програла Іспанії

Збірна України з футболу на виїзді розгромно програла Іспанії — 4:0. 

Зустріч пройшла в Мадриді, на стадіоні «Альфредо ді Стефано» при порожніх трибунах. У першому турі Україна обіграла швейцарців, а Іспанія розписала нічию з Німеччиною, тому до вчорашнього поєдинку наша команда посідала першу сходинку своєї групи. Загалом історія протистояння з іспанцями невтішна: за нами чотири програних матчі та одна нічия.  

Не став винятком і вчорашній матч, у якому Іспанія за всіма показниками переграла нашу збірну: і за володінням м’ячем (70% — 30%), і за ударам у площину воріт (10 — 2), і, звичайно, за загальною кількості ударів (25 — 4).

Перший гол довго чекати не довелося. Кривцов у карному майданчику зачепив 17-річного Фаті — пенальті виконав Серхіо Рамос. П’ятов майже дістав м’яч, але не цього разу. 1:0, іспанці попереду. На 29-й хвилині той же Рамос подвоїв перевагу Іспанії, головою замкнувши довгу навісну передачу з лівого флангу. Через 4 хвилини Фаті з-поза меж карного майданчику точно пробив у дальній кут і зробив рахунок розгромним — 3:0. Останній м’яч влетів в сітку воріт України за шість хвилин до кінця основного часу другого тайму — це Ферран Торрес вдало зіграв на добиванні.  

Головний тренер жовто-блакитних Андрій Шевченко після матчу назвав головну причину поразки. За його словами, виною усьому втома після домашнього матчу зі Швейцарією. «Друга гра на такому рівні завжди дається важко. Коли ми зустрічаємося з топ-збірними, ми дуже важко відновлюємося. Хлопці віддали на полі всі сили, але Іспанія була кращою», — сказав він на прес-конференції.

Поділився своєю думкою і півзахисник України Олександр Зінченко: «Нам є куди рости. Найголовніше те, що Іспанія грає на іншому рівні. Ми теж прагнемо цього. Але в нас попереду багато роботи, щоб цього досягти. Добре, що такий провал стався зараз, а не на Євро».   

А коуч «фурії роха» Луїс Енріке просто сказав, що його команді вдалося реалізувати всі створені можливості. «Звичайно, були невеличкі проблеми, але без цього не проходить жоден матч. Наш план на гру проти України спрацював», — підсумував він.