Гайда на Кіпр! Острів відкриє кордони для українців з 1 березня
World Travel Guide

Кіпр має намір з першого березня суттєво пом’якшити чинні обмеження на перетин кордону іноземцями та відновити прийняття туристів з усіх країн.

Про це з посиланням на слова заступника міністра туризму Кіпру Савваса Пердіоса пише видання Еkathimerini.

«Це значить, що пасажири зможуть відвідати Кіпр без карантинних обмежень, хіба що вони отримають позитивний тест на COVID-19 по прильоту», — сказав Пердіос в ефірі державного телеканалу CyBC.  

За його словами, усі 56 країн, з якими Кіпр мав раніше авіасполучення, будуть розподілені на групи відповідно до їх пандемічної ситуації. Пасажири, які прибуватимуть із країн «зеленої групи», не муситимуть здавати по прильоту тест на COVID-19.

Натомість пасажири рейсів із «помаранчевої» групи повинні будуть до посадки у літак продемонструвати негативний аналіз на коронавірус. Відвідувачі із країн «червоної» групи здаватимуть аналіз двічі: перед посадкою у літак і після приземлення.

«Пердіос сказав, що не очікує прибуття туристів до країни до 1 березня й що не бажає давати приблизні оцінки загальної кількості туристів цього року», — зазначає ekathimerini.

Видання нагадує, що нині Кіпр підтримує авіасполучення лише з кількома країнами: Грецією, Великобританією, Росією, Ліваном, Єгиптом та країнами Перської затоки.

На острові діє карантин і комендантська година. Почалася кампанія з вакцинації населення, але вона просувається досить повільно, влада очікує, що вона набере обертів до літа.

Відзначається, що туристичний потік на острові в 2020 році впав на 80% в порівнянні з 2019 роком, коли Кіпр відвідали 4 млн туристів.

Чи зможуть українці потрапити на Кіпр

У списку 56 країн, з якими Кіпр має пряме авіасполучення, є і Україна. Однак станом на січень регулярне авіасполучення призупинено. Для в’їзду на острів українцям зараз необхідно пройти карантин або представити негативний тест на коронавірус.

В даний момент для українців відкриті повністю або з обмеженнями більше 40 країн, серед яких і улюблені українськими туристами Туреччина, Єгипет, Хорватія і Болгарія.

Північний Кіпр відкриває частину курорту, залишеного в 1974 році