«Гарматне м'ясо»: полонений розповів правду про «армію зеків» у ПВК «Вагнер» (відео)

Полонений «зек», який потрапив в український полон, розповів, що ПВК «Вагнер» використовує завербованих у тюрмах ув'язнених у якості «гарматного м'яса».

Свідчення полоненого опублікувала СБУ.

Чоловік представився Володимиром Селезньовим. У в'язниці він сидів за вбивство, а потім зголосився приєднатися до ПВК «Вагнер».

Агітував «зеків» особисто власник найманців Євген Пригожин. Він обіцяв, що в'язні зможуть «змити свої гріхи» кров’ю українців та отримають свободу, гроші та «чисті» документи. «Зекам» розповідали, що вони будуть воювати пліч-о-пліч з «досвідченими» військовими, які їх усьому навчать, і вони не опиняться одразу на передовій.

У результаті із 1200 в’язнів 267 одразу погодилися на «мобілізацію». Проте після відправки на фронт «зеків» одразу кинули у бій. Селезньов розповів, що приїхав в Україну 21 вересня і вже наступного дня потрапив у полон.

«Нас використовують як гарматне м'ясо. Наш командир відправ нас уперед. Спочатку ми разом йшли, а потім обернулися — вони дуже далеко були. Звичайне гарматне м'ясо: щоби знати, де якісь позиції є, хто де стоїть... Коли вербували, нам розповідали зовсім іншу історію», — розповів полонений.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 18 жовтня