«Гарна компанія для HIMARS»: Україна отримала перші MLRS M270

До України вже прибули реактивні системи залпового вогню MLRS M270. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в Twitter.

«Родина довгорукої української армії поповнилося: перші MLRS M270 вже прибули. Вони складуть гарну компанію для HIMARS на полі бою. Дякую нашим партнерам. Немає пощади до ворога», — написав він.

Міністр не уточнив кількість поставлених РСЗВ та країну, яка їх передала. Однак раніше Велика Британія обіцяла надати України три MLRS.

Що відомо про MLRS M270

MLRS M270 — американська система залпового вогню. Як і HIMARS вона може стріляти різними 227-мм артилерійськими ракетами, у тому числі високоточними, а також балістичними ракетами малої дальності армійського тактичного ракетного комплексу ATACMS.

MLRS M270

MLRS M270 має дві пускові установк, які встановлені на на гусеничному шасі, запозиченому у бойової машини піхоти Bradley. За раз вона може випустити до 12 ракет чи дві ракети ATACMS. В той же час HIMARS має одну пускову установку на колісному шасі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чому і як Україна відмовилась від ядерної зброї