Гаррісон Форд повертається в ролі Індіани Джонса для п'ятого та останнього епізоду франшизи
Gage Skidmore

Американський актор Гаррісон Форд анонсував нову зйомку у ролі авантюриста Індіани Джонса у фільмі від «Дісней».

Фільм, який має зняти Джеймс Мангольд, повинен стати п'ятим та останнім внеском 78-річного актора у ролі Індіани.

«Дісней» оголосив про це у віртуальній презентації для інвесторів, де також оприлюднив плани зйомок нових серій «Зоряних війн» та Marvel, повідомляє ВВС.

Фільм повинен вийти в прокат у липні 2022 року.

В інтерв’ю 2013 року Форд сказав, що для нього «цілком доречно» повернутися у звичній ролі авантюриста.

«Ми бачили, як персонаж розвивався й зростав протягом певного періоду часу, й цілком доречно й нормально, коли він повернеться знову з чудовим фільмом», — сказав він тоді, наголосивши, що Індіана Джонс не обов’язково має бути дуже орієнтованим на дії в кадрі.

«Для мене цікавим у персонажі було те, що він здобув перевагу, мав мужність, мудрість, розум, був переляканий і все-таки зумів вижити. Так що я можу зіграти».

Нещодавно кінопродюсер Френк Маршалл заявив Den of Geek, що не має наміру замінити актора в його знаковій ролі.

«Ми працюємо над сценарієм. Буде лише один Індіана Джонс, і це Гаррісон Форд».

Вперше актор з’явився у фільмі «Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега» (1981), за ним у 1984 році з’явилися «Індіана Джонс і Храм Долі», потім «Індіана Джонс та Останній хрестовий похід» у 1989 році, а четвертою частиною – «Індіана Джонс та Королівство Кристалевого Черепа» у 2008 році.

П'ята частина вже давно розроблялася, кілька сценаристів бралися за неї та полишали проект, і розробка ще більше сповільнилася спалахом глобальної пандемії.

В оголошенні для інвесторів «Дісней» заявила, що має плани на випуск 10 спінофф-серій «Зоряних війн» та 10 серій Marvel на Disney+. Крім того, дебютом безпосередньо на послузі потокової підписки буде 15 прямих трансляцій, стрічок від Pixar та анімаційних фільмів, йдеться в повідомленні.

Підписників Disney + у всьому світі загалом 86,8 мільйонів, що перевищило більшість прогнозів, коли він був запущений в листопаді минулого року, додає компанія.

Актори «Володаря кілець» оголосили збір коштів на купівлю будинку автора трилогії