Гаубиці «Caesar» вже на передовій: Генштаб показав відео пострілів САУ

Французькі самохідні 155-мм гаубиці «Caesar» вже виконують завдання на передовій. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Наші артилеристи швидко опанували нові САУ, фактично за 2-3 години. Щиро вдячний партнерам за надану допомогу! Вона слугує наближенню нашої Перемоги», — наголосив генерал.

Генштаб ЗСУ також опублікував відео, на якому показав роботу українських артилеристів та розповів про основні характеристики САУ.

 

САУ "Caesar". Щиро вдячний партнерам за надану допомогу! Вона слугує наближенню нашої Перемоги, - Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine генерал Валерій Залужний. Sincere thanks to the partners for their assistance! It serves to bring our Victory closer. Sincères remerciements aux partenaires pour leur aide! Elle sert à rapprocher notre Victoire.

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Wednesday, May 25, 2022

Що відомо про САУ «Caesar»

Наприкінці квітня французькі ЗМІ писали про плани уряду передати Україні САУ «Caesar». Точна кількість гаубиць не називалася, але у медіа припускали, що мова може йти про 12 одиниць. Також Франція мала навчити 40 українських артилеристів.

САУ «Caesar»

Як зазначив головнокомандувач, Caesar – це самохідна артилерійська установка нового покоління. Вона дає можливість уражати противника на віддаленні 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю.

На цій відстані знаходиться артилерія, резерви, пункти управління противника. Їх знищення знижує наступальний потенціал противника.

Caesar може робити до 5 пострілів на хвилину боєприпасами калібру 155-мм.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.