Гаубиці М109А3 від Норвегії вже нищать ворога на передовій — Залужний (фото)
Головнокомандувач ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав, як працюють самохідні гаубиці М109А3, надані Норвегією, що вже на передовій та знищують ворога.

«Як відзначають мої артилеристи, ключова відмінність цих гармат від радянських зразків, — те, що вони зроблені для людей. Незважаючи на те, що ці самохідні гаубиці були виготовлені ще у 1960-70-х роках, у них вже замість важелів — кермо, замість механічної — коробка автомат», — розповідає генерал.

гаубиці М109А3 в Україні

За його словами, гаубиці М109А3 мають більший за радянські аналоги калібр та потужніший боєприпас. Вони можуть вражати цілі на відстані до 22 кілометрів, а досвідчені артилеристи відзначають зручність снарядів.

гаубиці М109А3 та українські військові

Залужний зазначає, що українські військові з легкістю опанували нове озброєння за тиждень.

САУ М109А3 в Україні

«Щиро вдячний Норвезькому Народу за дієву допомогу! Розраховую на подальшу підтримку країн-партнерів у засобах вогневого ураження противника, чия перевага в артилерії та реактивних системах залпового вогню є головною причиною наших втрат», — наголошує головнокомандувач.

Нещодавно військові оприлюднили фото, як 3-тя окрема танкова бригада тренується із переносними зенітно-ракетними комплексами Mistral.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ ефективно використовують американські гаубиці М777 на полі бою — Пентагон (відео)