Газпром сплатить більше податків замість рекордних дивідендів

30 червня акціонери «Газпрому» на заочних річних зборах вирішили не виплачувати дивіденди за підсумками 2021 року. Після цього ціна акцій компанії рухнула на Московській біржі на третину.

Про це пише Медуза.

При цьому ще в травні рада директорів компанії рекомендувала затвердити дивіденди за 2021 рік у розмірі 52,53 руб. на акцію. У результаті загальний розмір дивідендних виплат міг становити 1,244 трлн руб. — рекордна сума в історії Газпрому та усього російського фондового ринку.

Однак у результаті в компанії прийняли повністю протилежне рішення. Заступник голови правління Газпрому Фаміл Садигов пояснив відмову від виплати дивідендів необхідністю сплатити податки до бюджету у підвищеному розмірі, підготовкою до зими та газифікацією регіонів рф.

Після заяви про відмову у виплаті дивідендів акції «Газпрому» обвалилися більш ніж на 30% на Московській біржі — з 310,82 руб. до 207,69 руб. за штуку.

Нагадаємо, Газпром — одна з найбільших російських компаній. Більше 50% її акцій належить державі. Проте серед акціонерів є і західні інвестори.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Активи багатих росіян заморожені по всьому світу, їх сума сягає $30 млрд — Мінфін США