«Газпром» створює власну приватну військову компанію

Російська енергетична компанія «Газпром Нафта» створює власну приватну військову компанію.

Таке розпорядження підписав прем’єр-міністр рф Михайло Мішустін, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Згідно з документом, засновниками організації буде «Газпром Нафта» з розміром долі у статутному капіталі «організації» 70% та «приватна охоронна організація стаф-центр» з часткою 30%.

При створенні компаній посилаються на закон «про безпеку об'єктів паливно-енергетичного комплексу», де зазначено, що підприємствам галузі «може бути надано право на заснування приватної охоронної організації». Розмір частки такого підприємства у статутному капіталі «організації» не може бути меншим ніж 50%.

У розвідці додають, що створення компаній, подібних до ПВК «Вагнер», свідчить про продовження «гонки озброєнь» серед основних російських політичних гравців.

Раніше Верховна Рада визнала ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією, терористичними обʼєднаннями назвали й інші приватні військові компанії рф. А Офіс Генпрокурора оголосив підозру керівнику російської ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У російських тюрмах по другому колу почали вербувати зеків до ПВК «Вагнер» — ЗМІ