Гельсінська комісія США вимагає визнати росію постійною загрозою безпеці

Комісія з питань безпеки та співробітництва в Європі (Гельсінська комісія США) вимагає відмовитися від статус-кво у відносинах з росією і визнати, що москва є «постійною» загрозою глобальній безпеці.

Про це пише видання Hill.

США повинні переосмислити своє ставлення до росії, як вони робили це у відносинах з Китаєм протягом останніх кількох років, і відповідно розподілити ресурси.

Також у документі зазначається, що Вашингтон зобов’язаний здійснити заклик до «масованої» військової та гуманітарної допомоги Україні, а також надання українським Збройним силам можливості завдати удару вглиб росії за допомогою американської зброї.

Як пише Hill, політичні пропозиції цієї доповіді виходять за межі зобов'язань адміністрації президента США Джо Байдена щодо України, а також суперечать позиції кандидата у президенти Дональда Трампа. Попри це, голова Гельсінського комітету Джо Вілсон відкинув можливість того, що Трамп укладе угоду з главою рф володимиром путіним.

«Для мене немає сумнівів, що Дональд Трамп побачить нещирість воєнного злочинця путіна. Путін — не та людина, з якою можна досягти угоди, яка була б суттєвою і тривалою», — заявив Вілсон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США планують заборонити китайське та російське програмне забезпечення в авто — Reuters