«Гендерне самовизначення». В Іспанії можуть дозволити змінювати стать після 14 років

Уряд Іспанії ухвалив законопроєкт, який дозволяє громадянам, старшим за 14 років, юридично змінювати стать без гормональної терапії чи психологічної оцінки.

«Цим законопроєктом ми маємо намір подолати цю історичну невидимість, стигматизацію та відсутність визнання прав людей LGTB+», — заявила Марія Хесус Монтеро, представниця уряду, передає Euronews.

Законопроєкт, зокрема скасовує вимогу щодо дворічної гормональної терапії та психологічної оцінки людей, які хочуть змінити стать в офіційних документах. Люди віком від 14 до 16 років потребують схвалення батьків.

Для таких змін людині, яка вирішила змінити стать знадобиться до чотирьох місяців — від подання заявки до внесення зміни, яка з’явиться в офіційних документах. Водночас для скасування рішення про зміну статі потрібно буде звернення до суду.

У разі схвалення законопроєкту Іспанія приєднається до кількох країн світу, що дозволяють «гендерне самовизначення» без визначення діагнозу гендерної дисфорії та стане найбільшою європейською країною, яка запровадить гендерну «самоідентифікацію».

Перед другим слуханням документ винесуть на громадське обговорення.

Папа Римський похвалив священника, який працює з католицькою ЛГБТ-спільнотою