Гендиректор ДТЕК закликав українців подумати про виїзд за кордон на зиму

Генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко закликав українців подумати про можливість виїзду за кордон на зимовий період.

Про це він заявив у інтерв'ю ВВС.

Тимченко наголосив, що російські атаки пошкодили майже половину енергетичної системи України і з кожною новою атакою вона стає менш надійною. У таких умовах споживання електроенергії є ключем до збереження її роботи.

«Якщо вони (українці — ред.) зможуть знайти альтернативне місце для проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи... Пошкоджена енергетична система все ще не в змозі виробляти достатньо електроенергії для задоволення поточних потреб, тому будь-який спосіб скорочення споживання, у тому числі виїзд з країни, слід розглядати як допомогу Україні у війні проти Росії», — пояснив Тимченко.

За його словами, зменшення побутового енергоспоживання дозволять убезпечити критичні об’єкти, зокрема лікарні, від відключень світла.

«Це не надзвичайна ситуація, коли необхідно негайно евакуюватися, але нам потрідно організувати усе так, щоби споживання було максимально ефективним. Якщо ви будете менше споживати, то лікарні з пораненими солдатами будуть гарантовано забезпечені електроенергією. Саме так можна пояснити, що зменшуючи споживання або виїжджаючи, ви також допомагаєте іншим людям», — зазначив Тимченко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верещук закликала біженців залишатися за кордоном до весни