Генсек НАТО призначив старшого представникa Альянсу в Україні
NATO

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив про призначення Патрика Тернера старшим представником в Україні. Свої обов'язки у Києві Тернер почне виконувати у вересні цього року.

Про це оголосили у пресслужбі НАТО.

Як старший представник Тернер очолюватиме представництво Альянсу в Україні, «діятиме як координатор взаємодії НАТО з українською владою в Києві» та «координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки і поради щодо ситуації в Україні».

«Для мене велика честь бути призначеним на посаду старшого представника НАТО в Україні. З нетерпінням чекаю можливості очолити представництво НАТО і тісно співпрацювати з українською владою, а також з членами і партнерами Альянсу задля надання підтримки Україні з боку НАТО», — прокоментував Тернер.

Патрик Тернер: що про нього відомо

До призначення Тернер працював помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій та оборонної політики і планування. Також — обіймав низку високих посад на державній службі у Великій Британії. 

Також Тернер очолював урядову групу, яка розробила першу стратегію національної безпеки Великої Британії у 2008 році, та керував командою в британському Міністерстві оборони, яка працювала над оновленням незалежного ядерного стримування Великобританії у 2005-2007 роках.

Під час його роботи на посаді помічника генсека НАТО закінчилася кампанія в Афганістані.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Незворотній шлях» України до членства та початок передачі F-16: результати саміту НАТО