Генсек НАТО Столтенберг прибув у Київ для зустрічі із Зеленським
ОП

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неоголошеним візитом на зустріч із Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє «Суспільне»

«Для мене велика честь повернутися до Києва, столиці великої нації України. І сьогодні це місто, яке займає особливе місце в серцях вільного світу. Коли я востаннє був тут у квітні, ми обговорювали нашу підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі та вашу підготовку до контрнаступу. Сьогодні ваші сили рухаються вперед», — сказав Столтенберг на пресконференції.

Він зазначив, що Сили оборони у важких боях поступово відвойовують позиції, відстоюючи свої родини і майбутнє. Генсек НАТО додав, що росія тим часом  відіграє все меншу роль на світовій арені, відрізана від міжнародних ринків та не бере участі в міжнародних самітах.

Столтенберг нагадав, що на липневому саміті у Вільнюсі всі члени Альянсу погодились, що Україна приєднається до НАТО. За його словами, зараз Україна ближча до блоку, ніж будь-коли раніше.

Зеленський підтвердив, що вступ в НАТО для Києва є лише питанням часу.

«Обговорили з паном Генсекретарем усі ключові оборонні питання — реальну ситуацію на полі бою і потреби українських воїнів. Впевнений, ми готові й надалі тиснути на агресора, щоби Росія лише відступала і втрачала, і це правильна тактика», — сказав президент.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кандидат у президенти США заявив, що не хоче бачити Україну в НАТО