Гео Лерос заявив, що за ним стежить СБУ

Народний депутат Гео Лерос заявив, що за ним стежать співробітники Служби безпеки України й опублікував фото- та відеопідтвердження.

Нардеп опублікував на Facebook «документи» так званого співробітника СБУ. Зокрема, це посвідчення підполковника СБУ, яке начебто мав при собі чоловік, який слідкував за Леросом. Воно не чинне, його строк сплив ще у 2014 році.

Також при ньому було посвідчення водія, видане невідомим для пошуковиків «Ялтінським ВРЕР при УДАІ УГ МВС України в АР Крим». 

Нардеп також оприлюднив фото звіту за результатами стеження. У ньому йдеться про те, о котрій та куди Лерос їздив, що робив та опублікував у соцмережах. До тексту депутат додав фото.

Гео Лерос

Гео Лерос

Гео Лерос

Лерос повідомив, що викликав поліцію на місце та вимагатиме відкриття провадження. Деталі пообіцяв надати згодом.

УП повідомляє про запевнення Служби безпеки, що вона не має стосунку до групи людей, які нібито стежили за нардепом.

СБУ заявила, що Євген Золотов, який при собі мав прострочене посвідчення, був звільнений із лав спецслужби у 2014 році.

За інформацією від співробітників Нацполіції, які прибули на виклик, Золотов не зміг пояснити, для чого здійснював фото- та відеофіксацію Лероса.

Передісторія

Нардеп Лерос, який зайшов до Ради від партії «Слуга народу», з фракції якої його потім виключили, відомий конфліктом із президентом Володимиром Зеленським, керівником його Офісу Андрієм Єрмаком та іншими «слугами».

На початку свого депутатства Лерос був радником  Зеленського, проте після критики ОП його позбавили цієї посади. 28 серпня його автомобіль спалили.

Окрім того, він оприлюднив ряд плівок, де начебто фігурував брат Єрмака Денис, нардеп Микола Тищенко й бізнесмен Денис Комарницький.

Пізніше стало відомо, що Денис Єрмак і Тищенко позиваються до Лероса щодо «захисту честі та гідності».

Шкода від «бактерій». За що депутата Гео Лероса виключили з фракції «Слуга народу»