Гібрид церемонії і фільму. Одеський кінофестиваль вперше відбудеться онлайн

Увечері 25 вересня ведучі церемонії Яніна Соколова та Олег Панюта урочисто відкрили 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ). Через карантин ОМКФ вперше проходить у онлайн-форматі.

Про це повідомляє прессслужба ОМКФ.  

«Щороку кінофестиваль змінюється і трансформується, і 2020-й не став винятком. Обставини, що не залежали від нас, змусили шукати нові шляхи та форми проведення ОМКФ. Тож цьогоріч фестиваль відбувається у незвичному, інноваційному онлайн-форматі. 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль вперше відбуватиметься у такому форматі – і ми сприймаємо це як нову можливість. Адже, попри будь-що, кінематограф, насамперед має бути побаченим», — зазначила генеральний продюсер ОМКФ Юлія Сінькевич.

Телеведучі Яніна Соколова та Олег Панюта урочисто відкрили 11-1 Одеський кінофестиваль / пресслужба ОМКФ

Церемонія відкриття починається з виходу на сцену ведучих, які потім вирушають на відео-прогулянку Одесою й ключовими локаціями ОМКФ: Приморський бульвар, Потьомкінські сходи, Воронцовський маяк, вулиця Буніна. Також у «трансляції» можна було побачити відео-звернення відомого шведського режисера Роя Андерссона, який цього року став лауреатом почесного Золотого Дюка за внесок у кіномистецтво.

Під час церемонії ведучі вирушили на відео-прогулянку ключовими локаціями ОМКФ / пресслужба ОМКФ

Під час трансляції можна було побачити і музичний номер джазового колективу з Одеси Bedroom Music, який виконав кавер на пісню Леоніда Утьосова. Співрежисерка фільму-відкриття ОМКФ «Босий імператор» Джессіка Вудворт завершила церемонію відео-зверненням до глядачів. Вона закликала всіх переглянути свій фільм за посиланням.

Повну церемонію відкриття 11-го Одеського кінофестивалю можна подивитись тут.

11-го Одеський міжнародний кінофестиваль буде проходити онлайн до 3 жовтня. Протягом дев’яти фестивальних днів на глядачі можуть познайомитись зі світовими кінохітами, учасниками та переможцями кінофестивалів класу А, а також відвідати майстер-класи відомих світових режисерів онлайн.

Повний розклад фестивалю можна знайти тут.